Készülés Istennel való találkozásra

Kedves olvasó és imádkozó Testvérek!

Ezért cselekszem így veled, Izráel! És mivel így cselekszem veled, készülj Istened elé, Izráel! (Ámós 4,12)

Annyi mindenre kell az életünk során készülnünk. Óvodába, iskolába, aki tanul, annak a továbbtanulásra, esküvőre, keresztelőre, temetésre. Szorongatnak a határidők és a tennivalók, a körülmények és a testi állapotunk is.

Arra azonban szinte senki nem készül, hogy meg kell jelennie Isten előtt, pedig ez előbb, utóbb bekövetkezik. Miért kell Isten elé készülnünk? Azért, mert már itt a földön találkozni akar velünk, hogy ne az ítélet érjen utol, hanem  az ő kegyelme és bocsánata.

A üdvösség azt jelenti: Elkerülni Jézus érdeméért az Isten bűneset miatti jogos ítéletét az életünk fölött. Nekünk van szükségünk itt és most a vele való találkozásra. Múltunk és bűneink bocsánata miatt, jelenünk, egy tisztább Isten által szüntelenül tisztogatott élet miatt, és a jövőnk miatt is, hogy a helyünk biztos legyen a mennyben. Amikor valaki itt a földön találkozik Jézussal, akkor másképpen látja Istent, önmagát, a világot és a másik embert is.

Hogyan készüljünk a napi találkozásra Istennel? Bibliaolvasással, imádkozással, alázattal, őszinte bűnvallással, hittel (Zsid. 11,1).

Aki hisz Jézus Krisztusban, az nem megy az ítéletre, hanem már átment itt és most az örök életre.

Varga Róbert lelkipásztor