Úton vagyunk. Melyiken?

A ki ez úton jár, még a bolond se téved el. (Ézsaiás 35,8)

Kedves imádkozó és olvasó Testvérek!

Az út fontos minden ember számára. Amíg a körülmények jók, lehet poros, vagy épp beton, vagy bitumenes, nincs nagy jelentősége. Autópályán gyorsan tudunk haladni, földúton csak lassan.

A lelki dolgokban sem mindegy, hogy milyen utat választ valaki.

Isten útjai, az ő vezetése lehet elrejtett út, amit csak hosszú idő alatt ismerünk meg. Lehetnek igaz utak, amelyek tőle vannak. Lehetnek az Isten kegyelméből fakadó vezetések, utak, amelyek a javunkra lesznek. Vannak áldásos utak és vannak kerülő utak is.

A Szentírás azt mondja: az Istentől adott, kijelölt úton, a bolond sem téved el.

Milyenek a mi útjaink? A legtöbbször mi választjuk magunknak azokat. Az Isten nélkül választott út soha nem jóra, hanem minden esetben kárunkra való irányba vezet. Vannak tévútjaink, amelyek az elején helyesnek látszanak, de a vége pusztulásba vezet. Az Isten nélküli úton csapdák vannak, amelyek kárt okoznak nekünk. Szegénység és nyomorúság lehet a vége.

Hogyan lehet más, Isten szerinti útra menni, azon járni?

Úgy, hogy kérjük:

Utaid Uram mutasd meg – a helyes úton senki nem téved el.

Jézus a Ján. 14.-ben azt mondja: Én vagyok az út, az igazság (valóság) és az élet.

Vagyis aki Vele jár, az az Isten útján jár, aki Őt követi, az megtalálta az igazságot, így azt nem kell tovább keresnie, másutt úgysem fogja megtalálni. Ő az élet, amely nem halált, hanem örök, elvehetetlen életet hoz, ad, Jézus kereszthalála által.

Ővele jársz-e? Az úton, az Isten útján?

Varga Róbert lelkipásztor