Őrállás

Arra rendeltelek, hogy próbára tedd és megfigyeld népemet, hogy megismerd és megvizsgáld az útjukat. Mindnyájan vakmerő lázadók, rágalmazva járnak, mind csak hitvány réz és vas. Hevesen fújt a fújtató, az ólmot megolvasztotta a tűz; de hiába olvaszt az olvasztó, mert a gonoszok nem tisztultak meg. Megvetett ezüstnek hívjátok őket, mert az ÚR megvetette őket! (Jeremiás 6,27-30)

Kedves olvasó és imádkozó Testvérek!

Aki őrt áll, annak kötelességei vannak. Önmagában már az, hogy másokra vigyáz, feladat. Első-belső kötelessége, hogy meghallgassa és megértse Isten szavát. Ezékiel 3,17 és a 81. Zsolt. szól arról, hogy mivé lesz a nép, ha nem hallgat Isten szavára. Ma a világ, Európa nagyrészt szivárványos zászlót tesz ki. Egy törpe, pár ezreléknyiembercsoport akarja, most már akár erőszakkal is a maga elfajult, beteges gondolkodását és erkölcstelenségét ráeőlteteni a tömegekere. Csodálkozunk, hogy tornádók törnek ránk, soha nem látott katasztrófákat kell elszenvednünk, nem csitul a járvány, csak időlegesen. Isten a maga módján jelzi, hogy rossz az irány.

Az őrállónak szólnia kell. Teljesen lényegtelen, hogy mit mondanak arra amit mond az emberek. Nem a reakcióval kell törődni, hanem az üzenettel. Az őrálló Istentől kap erőt és bátorságot, hogy mondja azt amit kell. Nem aludhat az őrhelyén (1Thessz,.5,6). A keresztyénség elgyengült, mert lassan beáll a sorba, mert nem meri megtenni, hogy ellenáll, kevés kivétellel ez történik. Pedig az ellenszél nem árt az egyháznak, hanem erősíti a hívőket.

Aki őrálló, annak van fegyverzete, felszerelése: Ef. 6. fej. Ez mindenre elég. Ma különösen olyan világot élünk, amikor nagyon nagy szükség van a tiszta világos evangéliumra. Jézus meghalt a bűneinkért, feltámadt, ma is él, lehet vele találkozni.

Varga Róbert lelkipásztor